Catalog COSTURI DE RECONSTRUIRE – COSTURI DE INLOCUIRE

COSTURI DE RECONSTRUIRE – COSTURI DE INLOCUIRE. CLADIRI CU STRUCTURI PE CADRE, ANEXE GOSPODARESTI, STRUCTURI MITEK SI CONSTRUCTII SPECIALE

Catalog IROVAL ANEVAR

Catalog Costuri de reconstruire – Costuri de Inlocuire

 

Editura IROVAL – Cercetari in Evaluare

Acest catalog, Costuri de reconstruire – Costuri de inlocuire. Cladiri cu structuri pe cadre, anexe gospodaresti, structuri MiTeK si constructii speciale, este o completare a cataloagelor I si II si include costurile de reconstruire si de inlocuire ale unor cladiri cu sisteme constructive diferite de cele prezentate anterior, cu subsisteme moderne adaptate la functiunile cladirii si cu elemente ale subsistemelor realizate cu materiale actuale.

Sunt prezentate
costurile cladirilor cu subsolul utilizat ca spatiu pentru parcarea autoturismelor,
costurile cladirilor de natura anexelor gospodaresti,
costurile sistemelor constructive structurale realizate in sistem MiTek–Multicui, precum si costurile unor constructii speciale:
instalatie de forta (380 V),
lifturi, ziduri de sprijin,
piscine exterioare,
podete aferente drumurilor comunale si intercomunale,
trasee de alimentare cu gaze.

 

Editia 2016 a acestui Catalog prezinta la finalul fiecarui capitol, exemple de calcul al costului de nou, de reconstruire sau de inlocuire, aferente tipurilor de constructii care fac obiectul capitolului, data evaluarii acestora fiind 0X ianuarie 2016.

 

Pentru unele exemple s-au utilizat costuri de nou unitare preluate din catalogul I (la nivelul anului 2009) sau din catalogul II (la nivelul anului 2010), costurile au fost indexate cu indici de actualizare preluati de pe CD-ul editat anual de catre IROVAL.
Deoarece nivelul de salarizare luat in calcul este nivelul III, iar distanta de transport este de 10 Km, exemplele de calcul au avut in vedere corectiile de distanta, corectiile aferente nivelului de salarizare, precum si gradul de intensitate seismica al localitatii in care este amplasat subiectul evaluarii.

 

Costurile unitare de catalog, indexate cu indicii anuali, sunt exprimate in lei/UM si includ TVA de 24%. Deoarece, conform prevederilor noului Cod fiscal, TVA-ul se reduce la 20%, in toate rapoartele de evaluare cu data evaluarii dupa 1 ianuarie 2016, costul total de nou al constructiilor si al instalatiilor functionale, ce include 24% TVA, trebuie multiplicat cu raportul 1,20 / 1,24.

 

Pret Catalog C-EPI10   104.99 RON (TVA inclus)

Postari similare

September 27, 2016 · admin · No Comments
Tags: , , , , , ,  · Posted in: Publicatii Anevar