Catalog ANEVAR – COSTURI DE INLOCUIRE. CLADIRI INDUSTRIALE, COMERCIALE SI AGRICOLE. CONSTRUCTII SPECIALE

COSTURI DE RECONSTRUIRE – COSTURI DE INLOCUIRE. CLADIRI INDUSTRIALE, COMERCIALE SI AGRICOLE. CONSTRUCTII SPECIALE.

Editura IROVAL 2016

 

Catalog costuri IROVAL

Costuri Reconstructie – Costuri Inlocuire – Catalog

 

Acest catalog a fost editat in scopul sprijinirii evaluatorilor de proprietati imobiliare, in aplicarea abordarii prin cost in:

  • evaluarea cladirilor industriale,
  • evaluarea comerciale si agricole,
  • precum si in evaluarea constructiilor speciale.

 

Structurat pe 4 capitole, catalogul trateaza cladirile si constructiile speciale ca sisteme constructive unitare, iar costul de inlocuire sau reconstruire final s-a obtinut prin insumarea costurilor de nou ale unor subsisteme, interconectate intre ele.

 

Ce este nou in editia 2016 a catalogului? Noutatea consta in metodologia de calcul a costului de nou unitar al unui subsistem constructiv. Deoarece costurile unitare din tabelele catalogului sunt determinate la nivelul anului 2010, pentru evaluarile efectuate incepând cu anul 2011 se impune utilizarea CD-ului cu indici de actualizare a costurilor de catalog, editat anual de catre IROVAL.

 

Exemplele de calcul prezentate in anexele 4 – 7 ilustreaza modul de calcul al costului de nou al unor cladiri industriale, comerciale si agricole, precum si al unor constructii speciale, data evaluarii acestora fiind 0X ianuarie 2016. Deoarece nivelul de salarizare luat in calcul este nivelul III, iar distanta de transport este de 10 Km, exemplele de calcul au avut in vedere corectiile de distanta, corectiile aferente nivelului de salarizare, precum si gradul de intensitate seismica al localitatii in care este amplasat subiectul evaluarii.

 

Costurile unitare de catalog, indexate cu indici anuali, sunt exprimate in lei/UM si includ TVA de 24%. Deoarece, conform prevederilor noului Cod fiscal, TVA-ul se reduce la 20%, in toate rapoartele de evaluare cu data evaluarii dupa 1 ianuarie 2016, costul de nou total al constructiilor si al instalatiilor functionale, ce include 24% TVA, trebuie multiplicat cu raportul 1,20 / 1,24.

 

Cost Catalog 104.99 RON (TVA inclus)

Postari similare

September 28, 2016 · admin · No Comments
Tags: , , , , , , , ,  · Posted in: Publicatii Anevar